Loopbaanontwikkeling

Wat vind je belangrijk in je werk? 
Waardering? Geld? Ontplooiing? Kies je voor een carrière? Creëer je ruimte voor hobby’s? Hoe breng je werk en privé meer met elkaar in balans? Kun je je talenten kwijt in je huidige werkkring?

Als deze vragen wel eens door je hoofd spelen, kan het herijken van je loopbaan zinvol zijn. Via een loopbaanontwikkelingstraject kan ik je daarbij coachen.

Inzicht in je drijfveren
In een loopbaanontwikkelingstraject breng je gestructureerd in kaart wat voor jou de essentie is in werk. Vragen als wat zijn je drijfveren, wat zijn je capaciteiten en verlangens komen aan bod. Tijdens dit proces fungeer ik als professionele vragensteller. Onze gesprekken bieden je geen pasklare antwoorden. Wel geven ze je inzicht in wat belangrijke waarden voor jou zijn, welke keuzes daarbij horen en welke stappen je op grond van die keuzes kunt zetten.

Simpel gezegd: je gaat aan de slag met de vragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? 

Gebeurtenissen overkomen je… of niet?
Op het eerste gezicht lijkt wellicht of het leven en je werk je overkomen en je er geen invloed op hebt. Maar als je eerlijk terugkijkt, zul je bepaalde patronen herkennen. Op grond waarvan overkomen gebeurtenissen je? Waarom reageer je vaak op een bepaalde manier? Ontwikkelingen ontstaan zelden toevallig. Onbewust liggen er vaak keuzes aan ten grondslag. Als je weet waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt, kun je daaraan kracht ontlenen. Zo kun je leven en werk meer in overeenstemming brengen met wie je in essentie bent. Je bent veel sterker wanneer je zelf voor een omgeving hebt gekozen dan wanneer je leeft en werkt in een omgeving waarvan je denkt dat ze je overkomen zijn.

De aanpak
In het loopbaanontwikkelingstraject leer je naar jezelf en je keuzes te kijken, en je valkuilen en patronen te herkennen. Het geeft inzicht in waarom je leven loopt zoals het loopt. Zo krijg je meer zicht op wie je werkelijk bent.
Als blijkt dat je werk niet meer in overeenstemming is met wie je bent of wilt zijn, kun je hier verandering in aanbrengen. Je kunt keuzes gaan maken die bij jou passen.
Tijdens het traject voer je eens per twee weken een coachingsgesprek. Een traject bestaat meestal uit 9 à 12 gesprekken van ongeveer een uur. De periode tussen de gesprekken is nodig om de inhoud van de gesprekken te laten bezinken. Door gerichte opdrachten werk je de vragen wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik uit .
Belangrijk is dat je tussen de gesprekken tijd reserveert en de nodige rust hebt voor het ‘huiswerk’.

De kosten
Wanneer het traject door de werkgever wordt gefinancierd, bedraagt het uurtarief € 80,- exclusief 21% BTW. Voor particulieren hanteer ik een gereduceerd uurtarief van € 75,- inclusief BTW.
Een coachingsgesprek duurt meestal 1 uur.
De kosten van een intakegesprek bedragen € 50 inclusief 21% BTW

Meer informatie
Wil je weten of een loopbaanontwikkelingstraject iets voor jou kan betekenen of wil je meer op jouw specifieke situatie toegesneden informatie, neem dan contact met me op.