Do-In yoga

Wat is Do-In
Do-In is een bewegingsvorm die onderdeel uitmaakt van de Oosterse geneeswijzen. De bewegingen van Do-In zijn erop gericht het zelf herstellend vermogen van ons lichaam te stimuleren.

Met de Do-In strekkingen, massage van acupressuurpunten en ademoefeningen activeer je de doorstroming van energie en breng je balans aan tussen yin en yang. Het effect is dat je je energieker en tegelijkertijd meer ontspannen gaat voelen.
Als je regelmatig Do-In beoefent zul je merken dat je spieren en gewrichten flexibeler en meer ontspannen zullen aanvoelen.
Naast deze fysieke ervaring heeft Do-In ook een heilzame werking op de balans tussen lichaam en geest. Eventuele blokkades verminderen of verdwijnen en je zult meer kunnen gaan leven vanuit je innerlijke kracht.

De strekkingen en ademhalingsoefeningen van Do-In lijken op yoga. Do-In heeft daarnaast de toegevoegde waarde van werken met acupressuurpunten en meridianen voortkomend uit de Chinese geneeswijzen.

De betekenis van Do-In is “stroming van energie”

Voor wie
Do-In yoga is geschikt voor iedereen die graag energiek en gezond wil blijven. Do-In is een ontspannen bewegingsvorm met eenvoudige oefeningen zonder dat je ingewikkelde houdingen aan hoeft te nemen. Het gaat bij Do-In om ‘bewust en met aandacht’ bewegen, met zorg voor jezelf. 

Zelf heb ik artrose in mijn heup. Door Do-In heb ik aan den lijve ervaren hoeveel er toch nog mogelijk is ondanks de beperkte mobiliteit in mijn heup.

 

Do-In yoga in Twello

Start: woensdagochtend 8 mei 2024 van 9.30-10.30 uur
Locatie: Sterrenland, Meermuidenseweg 19B, 7391 TD Twello
Kosten:  € 88,– voor 8 lessen. Laatste les: woensdag 26 juni 2024

Start: woensdagochtend 8 mei 2024 van 11.00-12.00 uur
Locatie: Sterrenland, Meermuidenseweg 19B, 7391 TD Twello
Kosten:  € 88,– voor 8 lessen. Laatste les: woensdag 26 juni 2024

In de les van 11 uur maken we bij sommige oefeningen gebruik van een stoel

 

Kennismakingsactie: 3 aaneengesloten proeflessen voor 25 euro