Do-In yoga

Wat is Do-In
Do-In is een bewegingsvorm die onderdeel uitmaakt van de Oosterse geneeswijzen. De bewegingen van Do-In zijn erop gericht het zelf herstellend vermogen van ons lichaam te stimuleren.

Met de Do-In strekkingen, massage van acupressuurpunten en ademoefeningen activeer je de doorstroming van energie en breng je balans aan tussen yin en yang. Het effect is dat je je energieker en tegelijkertijd meer ontspannen gaat voelen.
Als je regelmatig Do-In beoefent zul je merken dat je spieren en gewrichten flexibeler en meer ontspannen zullen aanvoelen.
Naast deze fysieke ervaring heeft Do-In ook een heilzame werking op de balans tussen lichaam en geest. Eventuele blokkades verminderen of verdwijnen en je zult meer kunnen gaan leven vanuit je innerlijke kracht.

De strekkingen en ademhalingsoefeningen van Do-In lijken op yoga. Do-In heeft daarnaast de toegevoegde waarde van werken met acupressuurpunten en meridianen voortkomend uit de Chinese geneeswijzen.

De betekenis van Do-In is “stroming van energie”

Voor wie
Do-In yoga is geschikt voor iedereen die graag energiek en gezond wil blijven. Do-In is een ontspannen bewegingsvorm met eenvoudige oefeningen zonder dat je ingewikkelde houdingen aan hoeft te nemen. Het gaat bij Do-In om ‘bewust en met aandacht’ bewegen, met zorg voor jezelf. 

Zelf heb ik artrose in mijn heup. Door Do-In heb ik aan den lijve ervaren hoeveel er toch nog mogelijk is ondanks de beperkte mobiliteit in mijn heup.

Do-In yoga in Twello en Heino

In Heino
Start: dinsdag 25 januari 2022 van 19.30-20.30 uur
Locatie: Dansschool Ruitenberg, Dorpsstraat 34, 8141 AM Heino
Kosten: € 143,– voor 13 lessen (laatste les 26 april. Geen les op 22 februari i.vm. voorjaarsvakantie)

In Twello
Start: woensdagochtend 26 januari 2022 van 9.30-10.30 uur
Locatie: Zorgboerderij Sterrenland, Meermuidenseweg 19B, 7391 TD Twello
Kosten: 143,– voor 13 lessen. (laatste les 27 april. Geen les op 2 maart i.v.m. voorjaarsvakantie)

 

 

 

 

 

 

Do-In stoelyoga in Twello
Deze les is bedoeld voor mensen die graag willen bewegen maar voor wie staan en op een matje zitten fysiek wat te belastend zijn.
De milde oefeningen activeren het zelfherstellend vermogen en helpen om je bewegingsruimte en kracht te behouden of te vergroten.

 

In deze les wordt rekening gehouden met beperkingen en worden de oefeningen zó aangereikt dat ze op en om een stoel gedaan kunnen worden.

Start: woensdagochtend 26 januari 2022 van 11-12 uur
Locatie: Zorgboerderij Sterrenland, Meermuidenseweg 19B, 7391 TD Twello
Kosten: 13 lessen voor € 143,– (laatste les 27 april. Geen les op 2 maart i.v.m. voorjaarsvakantie)

Kennismakingsactie: 3 proeflessen voor 25 euro

Download gratis stoelyogales:   https://youtu.be/FEfICl8RQRo