Persoonlijke groei

In kaart brengen van essentiële waarden
Ieder mens heeft zijn eigen gedragspatronen. En zolang ze je niet belemmeren, is er niets aan de hand. Maar heb je het idee dat je niet verder komt in je leven, dan loont het de moeite die patronen eens in kaart te brengen. Loop je rond met vragen als:
- wat kun ik doen of moet ik juist laten om meer de regie over mijn leven te krijgen
- wat belemmert me
- waar leg ik mijn grenzen en hoe ga ik daarmee om
- wat kun ik doen of moet ik juist laten om meer de regie over mijn leven te krijgen
- waar leg ik mijn grenzen en hoe ga ik daarmee om

In een traject voor persoonlijke groei ontdek je daarop zelf het antwoord.

Het klinkt zo simpel: breng in kaart hoe je zou willen leven, leg daarnaast hoe je leven nu verloopt en zorg dat die twee op elkaar aansluiten.

Dit klinkt niet alleen te simpel, het is ook te simpel. Je eigen leven in kaart brengen is bijna niet in je eentje te doen.

In het traject voor persoonlijke groei staat het herontdekken van voor jou essentiële waarden centraal. Wanneer je weer meer in contact staat met wie je in essentie bent, kun je jouw eerder gemaakte keuzes opnieuw onder de loep nemen en zo nodig stappen ondernemen.

Ingesleten patronen herkennen
Het traject van persoonlijke groei richt zich op het leren herkennen van ingesleten patronen.

Herkennen is de eerste stap. Er iets mee doen een tweede!

Eerlijk naar jezelf durven kijken is hiervoor een vereiste. Accepteren dat je bent wie je bent en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen keuzes zijn hierbij uitgangspunt.

Als jij dat wil, is verandering mogelijk. Niemand dwingt je. Veranderen doe je alleen als je dat zelf wilt.

De aanpak
De gesprekken zijn praktisch. Het uitgangspunt is hoe je nu bent. Mijn aanpak richt zich erop om samen te kijken naar wat voor jou belangrijke waarden zijn in het leven. Geen mens is hetzelfde, dus geen traject voor persoonlijke groei is hetzelfde.

Tussen de gesprekken zitten minimaal twee weken, zodat je de inhoud van het gesprek goed kunt laten bezinken. Je krijgt opdrachten mee voor tussen de gesprekken.

Een traject waarbij zowel persoonlijke groei als loopbaanontwikkeling aan bod komen, behoort tot de mogelijkheden.

De kosten
Wanneer het traject door de werkgever wordt gefinancierd, bedraagt het uurtarief € 100,- exclusief 21% BTW. Voor particulieren hanteer ik een gereduceerd uurtarief van € 80,- inclusief BTW. Een coachingsgesprek duurt meestal 1 uur.

De kosten van een intakegesprek bedragen € 50,- incl. BTW

Meer informatie
Wil je weten of een traject voor persoonlijke groei iets voor jou kan betekenen of wil je meer op jouw specifieke situatie toegesneden informatie, neem dan contact met me op. Dit kan per email: mail@collee.eu of telefonisch: 0571-785312.